Συμβουλευτική

Στόχος της συμβουλευτικής διαδικασίας είναι να βοηθήσει το συμβουλευόμενο να διαχειριστεί τα ζητήματα που τον απασχολούν, παρέχοντας ένα σταθερό πλαίσιο υποστήριξης και δίνοντάς του τη δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος τα στοιχεία του εαυτού του. Τα ζητήματα αυτά, συνήθως αφορούν θέματα αυτοεκτίμησης, διαχείρισης συναισθημάτων, διαπροσωπικών σχέσεων, επαγγελματικών δυσκολιών, λήψης αποφάσεων, κοινωνικού στιγματισμού και διάφορα άλλα.

 

Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία που βοηθά το θεραπευόμενο αρχικά να αναγνωρίσει τα θέματα που τον περιορίζουν και στη συνέχεια να τα επεξεργαστεί σε βάθος, να κάνει συνδέσεις με το παρελθόν, να φωτίσει άλλες πλευρές του εαυτού του, να βρει εναλλακτικές οπτικές και να χτίσει μια ασφαλή βάση μέσα του, η οποία θα τον βοηθήσει να νιώθει καλύτερα με τον εαυτό του, με τις σχέσεις του και με τον τρόπο που θέλει να ζει. Η ψυχοθεραπεία ξεκινά με ατομικές συναντήσεις, ενώ στη συνέχεια, αν το επιθυμεί ο θεραπευόμενος, υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθεί σε θεραπευτική ομάδα.

 

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Η ομάδα στην ψυχοθεραπεία παρέχει στα μέλη της τη δυνατότητα να σχετιστούν μεταξύ τους με έναν ασφαλή τρόπο και να αξιοποιήσουν τις δυναμικές της για να δουλέψουν τα προσωπικά τους ζητήματα. Προσφέρει επίσης στο θεραπευόμενο ένα ευρύ πεδίο εμπειριών και συναισθημάτων, τόσο μέσα από τις ιστορίες των άλλων μελών, όσο και μέσω των σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ τους εντός της ομάδας. Οι συνεδρίες είναι εβδομαδιαίες και έχουν δίωρη διάρκεια.

 

Θεραπεία Ζεύγους

Η θεραπεία ζεύγους απευθύνεται σε ζευγάρια κάθε τύπου και ηλικίας, τα οποία αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σχέση τους, διαπραγματεύονται το χωρισμό, προσπαθούν να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα του κύκλου ζωής (πχ μετακόμιση, απόκτηση παιδιού, αλλαγή στα επαγγελματικά δεδομένα κα). Οι συναντήσεις γίνονται από κοινού, συνήθως σε δεκαπενθήμερη συχνότητα και έχουν διάρκεια μιας ώρας.

 

Θεραπεία Οικογένειας

Η οικογενειακή θεραπεία περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα μέλη μιας οικογένειας, οποιασδήποτε μορφής, που αντιμετωπίζει δυσκολίες, είτε στη μεταξύ τους σχέση, είτε σε προσωπικά ζητήματα του καθενός ξεχωριστά. Αφορμή μπορεί να αποτελέσουν οι διάφορες αλλαγές στον κύκλο ζωής της οικογένειας, όπως για παράδειγμα η αποχώρηση των παιδιών από το σπίτι κατά την ενηλικίωση, ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια, ο θάνατος ενός μέλους ή οποιοδήποτε άλλο γεγονός. Οι συνεδρίες γίνονται παρουσία όσων μελών της οικογένειας είναι πρόθυμα να συμμετέχουν και το θεραπευτικό συμβόλαιο διαμορφώνεται κατά περίπτωση.